This is Goood

Vastuullista, korkealaatuista ja kestävää muotia.

Suunniteltu ja valmistettu Suomessa

Uusi lempivaatemallisto Goood on tuusulalaisen Kutomo Holopaisen käsialaa. Olemme valmistaneet laadukkaita neuleita ja neuloksia jo yli puolen vuosisadan ajan, vuodesta 1964 alkaen.  Taipaleellemme mahtuu niin omia mallistoja kuin yhteistyötä useiden tunnettujen vaatemerkkien kanssa. Tuotteidemme langat valmistetaan Euroopassa, ja meillä on pitkät yhteistyösuhteet materiaalien toimittajiin. Neulomme ne laadukkaiksi neuloksiksi erinomaisella konekannalla ja ompelemme kestäviksi vaatteiksi ja asusteiksi vankalla ammattitaidolla.

Kotimaiset, kestävät ja vastuulliset tuotteet, joissa on hyvä olla. That’s all Goood!

 

Kotimaisuus

Tuotteidemme materiaali neulotaan ja tuotteet ommellaan Tuusulassa. Oma tehdas on meille suuri ylpeyden aihe. Suosimme kotimaisuutta myös kumppaniemme valinnassa, jotta tuotteidemme kotimaisuusaste on mahdollisimman korkea.

 

Vastuullisuus

Pitkän yhteistyön ansiosta tunnemme materiaalintoimittajiemme taustat. Lankamme valmistetaan Italiassa ja Itävallassa. Vastuullisuus ohjaa myös suunnittelua: tuotteemme ovat ajattomia, monikäyttöisiä ja kestäviä.

 

Hyvä olo

Vaatebrändimme syntyi haastavaan aikaan, jolloin hyvän olon ja omien arvojen mukaisten valintojen merkitys alkoi korostua. Meille hyvä olo tarkoittaa pukeutumisessa laatua, mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä.

 

Yhdessä

Goood sai alkunsa monen osaavan tekijän yhteistyöstä. Tervetuloa mukaan kirjoittamaan perinteikkään kotimaisen kutomon tarinaan lukuja uusista lempivaatteista!

Kuinka Goood sai alkunsa

+

Maaliskuu 2020. Maailmaa myllertänyt epidemia oli rantautunut Suomeenkin. Työelämässä vaikutukset näkyivät lomautuksina, sen joutui kokemaan myös ravintola-alalla työskennellyt Nikke Holopainen. Hän ei kuitenkaan jäänyt pyörittelemään peukaloitaan. Aikansa pohdittuaan idea kotimaisesta korkealaatuisesta vaatemerkistä syntyi.

Nikke otti yhteyttä sukulaismieheen, perinteikästä Kutomo Holopaista pyörittävään Penttiin. Nikke ehdotti Pentille uuden vaatemalliston lanseerausta yhdessä. Perheyrityksessä ideasta innostuttiin, ja oli aika laittaa pyörät pyörimään.

Hyvä syntyy yhdessä

+

Alkuun oli päästy, mutta joukkoon tarvittiin vielä vahvistusta. Mukaan astui oululainen design- ja mainostoimisto Mint Company. Timanttisen osaamisen tuloksena syntyi hyvään oloon ja valintoihin pohjautuva Goood, johon Kutomon väki tykästyi heti. Mint suunnitteli myös brändi-ilmeemme ja verkkokauppamme, valokuvauksesta vastavat valokuvaajat Hanna Koskinen ja Ida Holopainen, jotka ovat napanneet uuden brändin tuotteista upeat kuvat.

Kotimaisuus on Kutomolle ja Gooodille tärkeä arvo, ja tämän vuoksi suomalaisten yritysten osaamista on hyödynnetty esimerkiksi tuotteiden logomerkeissä. Ja tietenkin ammattitaitoinen osaaminen ja yhdessä tekeminen näkyy myös Kutomon omalla tehtaalla Tuusulassa.

Lankarullasta tuotteeksi

+

Gooodin tuotteet valmistuvat Kutomo Holopaisen perheyrityksessä Tuusulassa. Suunnittelupöydän äärellä Gooodin arvot ovat vahvasti läsnä.  Tuotteiden matka lankarullasta valmiiksi tuotteeksi starttaa Arin tietokoneella, kun haluttu neulosrakenne ohjelmoidaan. Lisäksi Ari pohtii, millaisia määriä kutakin tuotetta valmistetaan.

Muutaman testipalan ja tuotannon väen kanssa käydyn keskustelun jälkeen neulekoneet aloittavat työnsä. Neulonnan parissa ahkeroivat Arin lisäksi Pentti, Eetu ja Vilja. Muotoonneulotut tuotteet viipyvät kauemmin neulekoneessa, mutta matkaavat yleensä suoraan neulekoneilta ompeluun.

Tehtaallamme neuleiden matka jatkuu monitaitureiden Tuulan luokse höyrytykseen, jossa palat saavat oikeat muotonsa. Lisäksi Tuula ohjeistaa, mikä tuote ja työvaihe on milloinkin työn alla. Höyrytyksestä palat lähes hyppäävät ahkeran ja järjestelmällisen Minnan leikkuupöydälle. Sitten leikatut kappaleet pääsevät saumaajien ja ompelijoiden, eli Tarjan, Tanjan, Juulian, Ninan, Sannan ja Valerian tykö. Yksi tuote käy usein monissakin kätevissä hyppysissä saamassa yksityiskohtansa, kuten taskut. Tämän jälkeen yksittäiset palat yhdistetään saumurilla toisiinsa.

Ja ohhoh,  lankarullasta on syntynyt vaate. Mutta on työtä jäljellä, sillä vielä puuttuvat kirsikat kakun päältä.

Vaatteet ja pipot saavat pesumerkin ja Goood-logon mukaansa. Tupsulliset pipot ja napitettavat tuotteet pääsevät vielä tarkan ja taitavan Mirkun luokse. Eivätkä tuotteet olisi Gooodeja, ellei Jaana olisi tehnyt työskentelyä sujuvoittavaa taustatyötä, kuten tilannut lisätarvikkeita tuotteisiin.  Valmistuksen viimeinen vaihe sisältää Eevan tarkkaakin tarkemman tarkastuksen ja tuotteille annetaan viimeistelevä silaus höyrytyksellä.

Lopuksi rakkaudella valmistetut neuletuotteet matkaavat Outin työpisteen kautta verkkokauppaan ja sinun luoksesi. Toivomme, että tämän matkan kulkeneesta neuleesta tulee uusi lempivaatteesi.

#feelinggoood

Tägää meidät Instagramissa tunnisteilla #feelinggoood


[fts_instagram instagram_id=17841449289179672 access_token=IGQVJYWUE4S2hJekZAmcDNadHV0VFhROHc5UV9DekVnTlpPZA1lzcmFLaG54R3hRS0VHTzN2Yzk0YXZAIdWxDbjdOWDJ0TDFnRGVEUFh2UTlPUTlpTWJUNm03VHlETGpTX1dMaTZAuRG5B pics_count=6 type=basic popup=no super_gallery=yes columns=4 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=yes]