Goood villa materiaalina ja hoito-ohje.

Villa materiaalina

Käyttämämme villalanka on valmistettu 100 % uudesta villasta. Tuotteemme on valmistettu karstalangasta, jossa käytetään lyhyempiä ja karkeampia kuituja.

Villalla on samoja lämmön- ja kosteudensiirto-ominaisuuksia kuin merinovillalla, mutta se tuntuu hieman merinovillaa rouheammalta. Siksi suosittelemme, että herkkäihoiset käyttävät vaatteen alla aluspaitaa. Lisäksi olemme huomioineet karstalangan ominaisuuden tuotteiden suunnittelussa.

Käyttämämme lanka on valmistettu Itävallassa, ja sillä on Öko-Tex-standardi 100 -sertifikaatti sekä materiaalin koko tuotantoketjun kattava vastuullisen tekstiilituotannon Bluesign-sertifikaatti.

 

Good pojuwool kotimainen kalastajapaita vihrea.

Villavaatteiden hoito-ohje

Oikein hoidettuna villavaate voi kestää vuosikymmeniä. Pitkä käyttöikä vähentää myös tuotteen ympäristövaikutuksia.

Villa on antibakteerinen materiaali, joten se hylkii likaa ja hajuja luonnostaan. Tästä syystä villavaatteita ei tarvitse eikä kannata pestä usein. Ensisijainen huolto villatuotteille on tuuletus. Lue alta tarkemmat ohjeet villavaatteiden hoitoon, jotta tuotteesi kestäisi mahdollisimman pitkään hyvänä.

Tuuletus

+

Villa rakastaa raitista ja kosteaa ulkoilmaa, jossa se puhdistaa itse itseään. Ensisijainen huolto villatuotteille onkin tuuletus. Tuulettaminen vähentää pesukertojen määrää, mikä on myös ekoteko.

Pesu

+

Jos vaatteeseen on tullut näkyviä tahroja, voit poistaa niitä esimerkiksi marseille- tai sappisaippualla. Välillä villavaatekin kaipaa vesipesua. Pese vaate käsin tai pesukoneen villa/käsinpesuohjelmassa enintään 30 asteessa. Vältä lämpötilan vaihteluita, koska se voi huovuttaa vaatetta. Käytä villalle soveltuvaa nestemäistä pesuainetta ja suosi alhaisia linkousnopeuksia. Käsinpestessä puristele vaatetta kevyesti, älä hankaa tai väännä.

Kuivaus

+

Kuivaa villatuote aina tasona. Älä rumpukuivaa. Jos vaate on pesun jäljiltä kovin märkä, voit asetella sen ensin kuivan pyyhkeen päälle, rullata pyyhkeen sisään ja puristella ylimääräisen veden kevyesti pyyhkeeseen. Muotoile vaate alkuperäiseen muotoonsa pyyhkeen tai pyykkitelineen päällä ja anna kuivua muotoonsa. Älä kuitenkaan venyttele liikaa, ettei vaatteen muoto kärsi.

Säilytys

+

Käytön ja tuuletuksen jälkeen villavaate kannattaa säilyttää viikattuna. Kun et käytä tuotetta, säilytä sitä suojattuna tuholaisilta esimerkiksi suljetussa muovipussissa tai -laatikossa.

Nukan poisto

+

Hankauksen ja pesujen seurauksena vaatteeseen voi syntyä nukkaa, joka kannattaa poistaa varovasti nukanpoistajalla tai villakammalla. Huomioithan, että runsas nukanpoistajan käyttö voi kuitenkin haurastuttaa materiaalia.

Lankalenkit

+

Varsinkin löysempään neulottuihin neuloksiin voi tulla lankalenkkejä, jos vaate jää kiinni johonkin. Lankalenkkejä voi vetää takaisin neulokseen venyttelemällä neulosta sivusuunnassa langannousun vierestä. Jos tämä ei onnistu, lenkin voi vetää nurjalle virkkuukoukun avulla.

Paikkaus

+

Villavaatteeseen tulleen reiän voi parsia ohuella vaatteen värisellä langalla tai käyttää paikkana esimerkiksi vaatelaastaria. Reikiä muodostuu yleensä kohtiin, joissa neulos on kireällä ja siihen kohdistuu hankausta. Kulumista voi vähentää käyttämällä oikeankokoisia vaatteita tai vaatteita, joissa on väljyyttä.