Luomupuuvilla materiaalina

Luomupuuvilla on pehmeä ja hengittävä luonnonmateriaali, joka soveltuu erinomaisesti ympärivuotiseen käyttöön. Neuleissa se on parhaimmillaan kevät- ja kesäkaudella, jolloin neuleilta vaaditaan keveyttä ja ilmavuutta lämmittävyyden sijaan.

Gooodin puuvillaneuleissa käytetään GOTS-sertifioitua luomupuuvillalankaa. GOTS on luonnonmukaista tekstiilituotantoa edistävä kansainvälinen järjestö. Luomupuuvilla on puuvillakuitua, joka kasvatetaan luonnonmukaisen maanviljelyn periaatteita noudattaen. Luomupuuvillan viljelyssä ei käytetä ympäristölle ja ihmisille haitallisia myrkkyjä tai kemikaaleja ja vettä käytetään huomattavasti vähemmän kuin tavallisen puuvillan viljelyssä. Luomupuuvillalangan tuotantovaiheet kuten kehräys ja värjäys toteutetaan menetelmin, joilla minimoidaan ympäristövaikutukset. Luomupuuvilla on siis tavallista puuvillaa selvästi vastuullisempi vaihtoehto.

Käytämme tuotteissamme 100% luomupuuvillaa itsekseen sekä yhdessä eurooppalaisen pellavalangan kanssa. Kaikki Gooodin puuvillaneuleet löydät sivulta Luomupuuvillaneuleet.

Gooodin omistamalla Kutomo Holopaisella on vuosikymmenten kokemus neuleiden valmistuksesta ja neuleisiin soveltuvista materiaaleista. Tunnemme langantoimittajat ja olemme valinneet vain laadukkaita materiaaleja toimittavat eurooppalaiset yhteistyökumppanit. Gooodin tuotteissa käytetty luomupuuvillalanka tulee Saksasta ja luomupuuvillakuitu viljellään Turkissa. Langalla on GOTS-sertifikaatin lisäksi  Öko-Tex-standardi 100 -sertifikaatti.

 

Goood persikan värinen luomupuuvilla neuletakki valo

Luomupuuvillavaatteiden hoito-ohje

Oikein hoidettuna neule voi kestää vuosikymmeniä. Pitkä käyttöikä vähentää myös tuotteen ympäristövaikutuksia. Kaikkien vaatteiden käyttöikä pitenee, kun harventaa pesuvälejä. Merinovillaneuleiden tapaan myös puuvillaneuleita voi tuulettaa pesukertojen välillä, mutta ne tarvitsevat vesipesua useammin kuin villatuotteet. Luomupuuvillaneulokset esikutistetaan, joten vaatteet eivät kutistu ensimmäisessä pesussa.

Lue alta tarkemmat ohjeet puuvillaneuleiden hoitoon, jotta tuotteesi kestäisi mahdollisimman pitkään hyvänä.

Pesu

+

Poista näkyvät tahrat heti niiden syntymisen jälkeen. Gooodin puuvillatuotteet voi pestä 60 asteessa samanväristen vaatteiden kanssa. Peseminen nurin käännettynä vähentää pinnan kulumista.

Kuivaus

+

Kuivaa puuvillaneule aina tasona. Älä rumpukuivaa. Jos vaate on pesun jäljiltä kovin märkä, voit asetella sen ensin kuivan pyyhkeen päälle, rullata pyyhkeen sisään ja puristella ylimääräisen veden kevyesti pyyhkeeseen. Muotoile vaate alkuperäiseen muotoonsa pyyhkeen tai pyykkitelineen päällä ja anna kuivua muotoonsa. Älä kuitenkaan venyttele liikaa, ettei vaatteen muoto kärsi.

Säilytys

+

Puuvillatuotteet saattavat venyä käytössä. Tästä syystä niitä ei kannata säilyttää pitkiä aikoja henkarissa. Käytön ja pesun jälkeen puuvillaneuleet kannattaa säilyttää ilmavasti viikattuna. 

Lankalenkit

+

Varsinkin löysempään neulottuihin neuloksiin voi tulla lankalenkkejä, jos vaate jää kiinni johonkin. Lankalenkkejä voi vetää takaisin neulokseen venyttelemällä neulosta sivusuunnassa langannousun vierestä. Jos tämä ei onnistu, lenkin voi vetää nurjalle virkkuukoukun avulla.

Paikkaus

+

Neuleeseen tulleen reiän voi parsia samanvärisellä langalla tai käyttää paikkana esimerkiksi vaatelaastaria. Reikiä muodostuu yleensä kohtiin, joissa neulos on kireällä ja siihen kohdistuu hankausta. Kulumista voi vähentää käyttämällä oikeankokoisia vaatteita tai vaatteita, joissa on väljyyttä.