Gooodin tuotanto on vastuullista ja kotimaista

Vastuullisuus – kulmakivinä kotimainen tuotanto ja korkea laatu

Kaikki Gooodin tuotteet valmistetaan Tuusulassa omalla tehtaallamme. Meille vastuullisuuden ytimessä on kotimainen vastuun kantava tuotanto. Tunnemme jokaisen sauman ommelleen tai merkin kiinnittäneen työntekijän ja arvostamme suuresti heidän ammattitaitoaan ja panostaan. Erinomainen työnjälki ja korkea laatu ovatkin asioita, joista saamme olla ylpeitä.

Suosimme kotimaisuutta myös kumppaniemme valinnassa, jotta tuotteidemme kotimaisuusaste on mahdollisimman korkea.

Laadukas tuote kestää vuosikymmeniä

Neuleen kestävyyteen vaikuttaa ensisijaisesti käytetty lanka ja sen raaka-aine. Olemme valinneet langantoimittajiksi lankatehtaita, joiden lankojen olemme vuosikymmenten kokemuksella todenneet olevan erityisen laadukkaita, käytössä kestäviä ja värinsä pitäviä. Langan laatu ja kestävyys muodostuu käytetyistä kuiduista, kehruutavasta ja värjäyksestä.

Laadukkaat lankamme tulevat Italiasta ja Itävallasta. Kaikilla langoillamme on Öko-tex-standardi 100, joka takaa, ettei materiaalissa ole haitallisia kemikaalijäämiä. Merinovilla, jota käytämme, on mulesing-vapaata.

Emme suunnittele jokaiseen sesonkiin uutta mallistoa vaan pyrimme luomaan klassikkovaatteita, joiden ympäristövaikutukset pienenevät sitä mukaa, mitä pidempään niitä käytetään. Tuotteiden suunnittelua ohjaakin ajattomuus, pitkäikäisyys ja monikäyttöisyys.

Tuotannossa neulomon puolella optimoimme jokaiselle tuotteelle ja materiaalille sopivan sidoksen ja tiheyden, jotta neulos on varmasti kestävä sille tarkoitetussa käytössä. Tuotteiden kokoaminen ja viimeistely tapahtuu ompelimossa, jossa meillä on erityisen ammattitaitoisia ja tekemästään työstä ylpeitä tekijöitä, joten laadun valvontaa tapahtuu jokaisessa työvaiheessa. Työyhteisön tiiviys ja lämminhenkisyys heijastuu myös tuotteiden laatuun.

Goood vastuullinen tuotanto

Ylijäämälangan käyttö ja hukkamateriaalin minimointi

Tuotannossa vastuullisuus muodostuu paitsi kotimaisuudesta ja laadusta myös siitä, että hyödynnämme mahdollisimman paljon tuotannon ylijäämälankaa.

Leikkuuylijäämän muodostumista minimoimme tuotannossa suosimalla muotoon neulontaa. Neulottaessa suoraan valmiiseen muotoon, ei tuotteen valmistuksesta aiheudu juurikaan hukkamateriaalia.

Pystymme myös pitämään varaston koon maltillisena ja reagoimaan nopeasti tarpeisiin, koska neulomme ja kokoamme tuotteet omalla tehtaallamme. Tästä syystä meillä ei juurikaan jää myymätöntä varastoa.

Goood vastuullinen kotimainen tuotanto

Oikein huollettu tuote on pitkäikäinen

Mitä pidempään vaatetta käytetään, sitä vastuullisempi se on. Siksi kannustamme huoltamaan, korjaamaan ja säilyttämään tuotteita oikein ja siten pidentämään niiden käyttöikää. Kattavat hoito-ohjeet jokaiselle materiaalille löytyvät sivuilta merinovilla, mohair ja villa.