Huolla oikein, pidä pidempään

Keeping it Goood! Tässä muutama fakta ja vinkki meidän merinovillan, villan ja mohairsekoitteen laadusta ja huollosta, jotta lempivaatteesi kestävät mahdollisimman pitkään.

Villavaatteen huolto

Villatuotteet hylkivät likaa ja hajuja luonnostaan, joten niitä ei tarvitse pestä usein. Tuuletus onkin ensisijainen huolto. Kaikille villavaatteille pätee yleisohjeeksi tuuleta usein, pese harvoin, korjaa ja säilytä viikattuna. Näin saat lempineuleestasi pitkäaikaisen ystävän!

Lue tarkemmat ohjeet käyttämämme merinovillan, mohairsekoitteen ja villan pesusta ja huollosta.

Tuuletus

Vältä turhaa pesua, usein tuuletus riittää.

Pesu

Tahrat voi pestä käsin esimerkiksi Marseille-saippualla.

Korjaus

Jos vaatteeseen tulee käytössä reikä, parsi ohuella langalla.

Säilytys

Tuuletettuna ja viikattuna kaapissa tai vaatepussissa.

Merinovilla

Merinovilla on ihanan hengittävä ja pehmeä materiaali. Sillä on erinomaiset lämpö- ja kosteudensiirto-ominaisuudet, joiden ansiosta merinovillaiset vaatteet ovat suosittuja esimerkiksi ulkoilijoiden keskuudessa.

Ontelomaisen kuiturakenteensa ansiosta merinovilla lämmittää ja tuntuu kosteanakin kuivalta. Lisäksi merinovilla sopii ympärivuotiseen käyttöön, sillä se tuntuu viileältä lämpimillä keleillä. Merinovilla on antibakteerinen, mikä helpottaa tuotteiden huoltoa.

Gooodin tuotteissa käytetty merinovillalanka tulee Italiasta ja sillä on Öko-Tex-standardi 100 -sertifikaatti. Gooodin merinovilla on myös mulesing-vapaata.

Villa

Käyttämämme villalanka on valmistettu 100 % uudesta villasta. Tuotteemme on valmistettu karstalangasta, jossa hyödynnetään lyhyempiä ja karkeampia kuituja.

Villalla on samoja lämmön- ja kosteudensiirto-ominaisuuksia kuin merinovillalla, mutta se tuntuu hieman merinovillaa rouheammalta. Siksi suosittelemme, että herkkäihoiset käyttävät vaatteen alla aluspaitaa. Lisäksi olemme huomioineet karstalangan ominaisuuden tuotteiden suunnittelussa.

Käyttämämme lanka on valmistettu Itävallassa, ja sillä on Öko-Tex-standardi 100 -sertifikaatti sekä materiaalin tuotantoketjun kattava vastuullisen tekstiilituotannon Bluesign-sertifikaatti.

Mohair

Mohair saadaan angoravuohesta. Mohairkuidut ovat pitkiä ja erittäin pehmeitä. Mohairia käytetään usein yhdessä muiden materiaalien kanssa. Merinovillan tapaan myös mohairilla on hyvät lämpö- ja kosteudensiirto-ominaisuudet. Mohair ei huovu kovin herkästi.

Gooodin mohairsekoitelangan koostumus on 50 % mohair Superkid, 32 % polyamidi ja 18 % merinovilla extra fine. Käyttämämme mohairsekoitelangan mohair on RMS (Responsible Mohair Standard) -sertifioitua ja merinovilla mulesing-vapaata. Lanka on valmistettu Italiassa ja sillä on Öko-Tex-standardi 100 -sertifikaatti.

#feelinggoood

Tägää meidät Instagramissa tunnisteilla #feelinggoood


[fts_instagram instagram_id=17841449289179672 access_token=IGQVJYWUE4S2hJekZAmcDNadHV0VFhROHc5UV9DekVnTlpPZA1lzcmFLaG54R3hRS0VHTzN2Yzk0YXZAIdWxDbjdOWDJ0TDFnRGVEUFh2UTlPUTlpTWJUNm03VHlETGpTX1dMaTZAuRG5B pics_count=6 type=basic popup=no super_gallery=yes columns=4 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=yes]